המרכז למטייל החובב

משתחררים וחולמים על העולם? איך לחסוך כסף לטיול הגדול ב-6 חודשים

השתחררתם מהצבא ואתם חולמים על הטיול הגדול? מרגישים שהכסף בורח לכם מהידיים ולא מצליחים לחסוך? הגיע הזמן להפסיק לחלום ולהתחיל לתכנן! אז, איך אתם יכולים לחסוך סכום משמעותי תוך חצי שנה כדי שיתאפשר לכם לצאת לטיול של החיים? עם קצת תכנון חכם והרבה נחישות, החלום שלכם קרוב מתמיד להתגשמות. הינה הדרכים לחסוך כסף לטיול.

תכנון פיננסי: הצעד הראשון לחיסכון

לפני שמתחילים להפקיד כסף בצד, כדאי לדעת בדיוק כמה אתם צריכים לחסוך, ולכן אתם צריכים לעשות בדיקה מקיפה של היעדים שאתם רוצים להגיע אליהם ולברר מחירים של טיסות, מקומות לינה, ביטוח נסיעות והפעילויות שמעניינות אתכם. למשל, טיול של שלושה חודשים בדרום אמריקה יעלה בסביבות 30,000–40,000 שקלים עם הטיסות. זכרו להביא בחשבון גם הוצאות על ציוד, ביטוח בריאות וכסף למקרי חירום בלתי צפויים.

מקסמו את ההכנסה שלכם

הדרך המהירה והיעילה להגדיל את החסכונות שלכם היא פשוט להרוויח יותר כסף. אתם יכולים לחפש עבודות עם שכר גבוה יותר, וכדאי לבדוק משרות דרושים באלקטרה או בחברות גדולות אחרות שנותנות משכורות התחלתיות נדיבות. אפשר גם לשקול לעבוד במשמרות נוספות או למצוא עבודה שנייה לסופי שבוע, רק זכרו שמדובר בתקופה זמנית בלבד והמאמץ הנוסף הזה בסופו של דבר יהיה שווה את זה כשתצאו לטיול המתוכנן.

צמצום הוצאות: כל שקל חשוב

אם אתם רוצים לחסוך סכום נחמד בתקופה קצרה, דרך יעילה לעשות זאת היא להפחית את ההוצאות השוטפות. הינה כמה רעיונות מעשיים:

  • מגורים: מעבר לבית ההורים (אם זה אפשרי) יכול לחסוך לכם אלפי שקלים מדי חודש, ואם לא מתאים, אפשר לחפש דירת שותפים או לעבור לחדר קטן יותר. אפשרות נוספת היא למצוא דיור זמני תמורת עבודה, למשל, שמירה על בית או טיפול בחיות מחמד של אנשים שנמצאים בחו"ל.
  • תחבורה: שימוש בתחבורה ציבורית במקום נהיגה ברכב פרטי יכול לחסוך המון כסף, ואם יש לכם רכב, כדאי לשקול למכור אותו או להשכיר אותו בתקופת החיסכון. אפשרות נוספת היא להצטרף לנסיעות משותפות עם עמיתים לעבודה, דבר שמאפשר לחלק את עלויות הדלק והחניה.
  • אוכל ובילויים: הכנת אוכל בבית יכולה לחסוך מאות שקלים בחודש לעומת אכילה במסעדות או הזמנת משלוחים, וקניית מצרכים בסופרמרקטים גדולים לרוב זולה יותר מאשר במכולות השכונתיות. כדאי גם לחפש אפשרויות בילוי בחינם או בעלות נמוכה, כמו טיולים בטבע או אירועי תרבות מסובסדים. בנוסף לכך, מומלץ להימנע מקניות של מוצרים שלא באמת נחוצים בתקופת החיסכון.

 

איך לחסוך כסף לטיול הגדול

 

טיפים לחיסכון חכם

  • פתיחת חשבון חיסכון נפרד: כדאי לפתוח חשבון בנק נפרד למטרת הטיול, ופשוט העבירו אליו אחוז קבוע מהמשכורת מייד כשהיא מגיעה, וככה תימנעו מהפיתוי להוציא את הכסף על דברים אחרים.
  • קביעת יעדים שבועיים קטנים: במקום להתמקד בסכום כולל שנראה לפעמים מפחיד, עדיף לחלק אותו למנות קטנות. למשל, אם המטרה היא לחסוך 36,000 שקלים תוך שישה חודשים, אז הכוונה היא לצבור 1,500 ₪ כל שבוע.
  • ניצול נכון של כספי הפיקדון: אם יש לכם פיקדון מהצבא, אפשר לנצל אותו בצורה נבונה, וכדאי לשקול השקעה של חלק מהכסף בתוכנית חיסכון לטווח קצר עם ריבית טובה.
  • יצירת הכנסות נוספות: אפשר למצוא דרכים להגדיל את ההכנסה שלכם, להשכיר דברים שלא משתמשים בהם, למכור בגדים ופריטים מיותרים ולעשות עבודות פרילנס באינטרנט בזמן הפנוי.

תכנון מוקדם לחיסכון בעלויות הטיול

טיסות

כדאי לחפש טיסות זמן רב מראש, כי המחירים נוטים להיות נמוכים יותר. גם אם אתם יכולים להיות גמישים עם התאריכים, תוכלו למצוא עסקאות טובות יותר. מומלץ להירשם לעדכונים מחברות תעופה ומאתרי השוואת מחירים כדי לקבל התראות על מבצעים מיוחדים. בנוסף לכך, כדאי לשקול טיסות עם קונקשן, מכיוון שהן לרוב זולות יותר מטיסות ישירות.

לינה

כדאי להזמין הוסטלים מראש לפחות ללילות הראשונים בכל יעד, ככה לא תצטרכו לחפש מקום לישון כשאתם עייפים מהדרך, ואפשר גם לבדוק אופציות כמו Couchsurfing או עבודה קטנה תמורת לינה כדי לחסוך לעצמכם כסף ולהעניק חוויה מקומית מעניינת. אל תשכחו גם לחפש באתרי הזמנות שונים, כי לפעמים אפשר למצוא שם דילים והנחות שיוזילו משמעותית את עלויות הלינה.

ביטוח ובריאות

כדאי להשוות בין מחירי ביטוח נסיעות שונים לפני שיוצאים לחו"ל, וככה תוכלו למצוא את הפוליסה המתאימה במחיר הטוב ביותר. גם מומלץ לדאוג לכל החיסונים הנדרשים זמן מספיק מראש לפני הנסיעה, כי לחלק מהחיסונים יש תקופת השפעה שמתחילה רק אחרי כמה שבועות. בנוסף לכך, אל תשכחו לוודא שהביטוח שבחרתם אכן מכסה פעילויות אתגריות שאתם מתכננים לעשות בטיול, כמו צניחה חופשית, טרקים בגבהים או צלילה, רבים מהמבטחים דורשים תוספת תשלום עבור כיסוי כזה.

לסיכום

אין ספק שחיסכון לטיול גדול דורש התארגנות, משמעת והקרבה, אבל עם תכנון נכון ונחישות, אפשר להגיע ליעד תוך שישה חודשים ולצאת לטיול הגדול שלכם אחרי השירות הצבאי. זכרו שהחוויות והזיכרונות שתצברו בטיול שווים כל רגע של מאמץ בתקופת החיסכון. אז התחילו לתכנן, להתארגן ולחסוך, כי העולם מחכה לכם!

שאלות ותשובות

למידע נוסף

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

איך לחסוך כסף לטיול הגדול

מאמרים נוספים בנושא משתחררים וחולמים על העולם? איך לחסוך כסף לטיול הגדול ב-6 חודשים

נגישות